Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Frenemie

Είχα την αναφέρει στο προηγούμενο ποστ, και σε ένα πιο παλιό (άτε να δούμεν αν θα την έβρεις). Άλλα άτε, αξίζει της ένα δικό της έντρυ. Ας την ονομάσουμε, Σοφία.

Η Σοφία λοιπόν είναι πολλά καλή φίλη με (όλους) δύο-τρία πλάσματα μες την παρέα μου και τελευταία (εξέκοψεν που τους άλλους και) περνά πολύν χρόνο μαζί μας.
Την συγκεκριμένη κοπελούα, θυμάμαι την που την τρίτη γυμνασίου, όπου γενικά μαζί μου ήταν πολλά καυστική και μου συμπεριφέρονταν σαμπώς και ήμουν στο ίδιο επίπεδο με τα σκουλίκια. Για ένα χρόνο με ταλαιπώρησεν αλλά τελικά βρήκα την ψυχική δύναμη να σταθώ στα πόδια μου και να ανορθώσω την δίμετρη κορμοστασιά μου μπροστά της.

Βλέπεις, η Σοφία, είχεν πολλά καλούς βαθμούς, είχεν πάρα πολλούς φίλους, ήταν πετυχημένη αθλήτρια στης πολεμικές τέχνες, ήταν πλούσια, ήταν πανέμορφη και είχεν και πολλές σχέσεις. Από όλα αυτά, η ίδια αντλούσεν υφάκην.
Γι'αυτό κι εγώ, κατά την διάρκεια της τετάρτης τάξης, ξέκοψα μακριά της και άρχισα να δουλεύω... Διάβαζα όπως την μανιακή, άρχισα να βάφομαι και να ντύνομαι πιο ωραία, προσπάθησα να μπω σε μια παρέα, καταξιώνουμουν στο judo, οι γονείς της φτώχεναν και οι δικοί μου...φτώχεναν σε πιο αργό ρυθμό... ετσετεράλ... Με αποτέλεσμα, στην δευτέρα λυκείου που είχα φτάσει σε ένα "επίπεδο" η ίδια να γίνεται όλο και πιο επιθετική και να προσπαθεί να με χωρίσει από την παρέα μου.

Στην τρίτη λυκείου άλλαξε τακτική, πιο "ήπια", αποφάσισεν να προσπαθεί να μου ρίξει το ηθικό με το να μου ρίχνει μικροσπόντες ποτζί ποδά - κριμάς της όμως, εν εκατάλαβεν σε ήντα αναίσθητον πλάσμα ήρτεν και έδωκεν πάνω. Λόγω του δε bullying που εβιώσα (και βιώνω) και άλλα μπλα μπλα, ούτε που πιάνω τα μισά εχθρικά υπονούμενα προς εμένα, ο εγκέφαλος μου προσπερνά τα αυτομάτως.

Όπως και να έχει όμως, με την Σοφία νιώθω ότι είμαι συνεχώς σε ανταγωνισμό και επειδή δεν ασχολούμαι και κάνω πάντα υποχωρήσεις, φαίνομαι η χαμένη... Άρχισα να κουράζομαι απίστευτα...

Όταν το εμίλησα με τον κολλητό μου, μου αποκάλυψε κάτι που παραδόξος δεν το είχα εξετάσει προηγουμένος - ότι η Σοφία ντιπ ντάουν με ζηλεύει και με βλέπει ως απειλή.
Και όντως, η κοπέλα, έχει ένα ηγετικό χαρακτήρα και πάντα όλοι έκαναν ότι ήθελε εκείνη. Ήρθε όμως και έδωκεν πάνω μου και βρήκεν εμπόδιο στο να το παίζει αρχηγός - και κάπως έτσι, με τον δυναμισμό μου και με το να μην φοβάμαι να εκφράσω την άποψη μου ή να πω όχι στο να ακολουθήσω τυφλά κάποιον, μαυροπινακίστικα στα μάτια της.

Απλά επειδή της προάλες έτυχεν να διανυχτερεύσω μαζί της (και με την υπόλοιπή παρέα θενκ γκοτ), όσο να πεις, τούτο το closeness ήταν ότι εχρειάζουνταν για να χυθούν μερικά έξτρα φαρμάκια (προς εμένα) και να ανοίξουν μερικές παλιές καλές πληγές.

Εν θα κάτσω να το αναλύσω και πολλά.... Έτσι περιεκτικά:

  • Ό,τι πω να καταξιωθώ να πετύχω, πάντα εν να φκει τζίνη που πάνω να χουμιστεί και το δικό της επίτεγμα - το οποίον μπορεί και να έγινεν πριν τρία χρόνια. #truestory
  • Να μου λαλεί "Καττού βρωμάς!" αλλά καθαρά και φωναχτά, να το ακούσουν τζαι οι κουφοί... Εξαιτίας της έπαθα το κόμπλεξ και κουβαλώ συνέχεια μαζί μου αποσμητικό και λούνουμε το. Εν κουβέντα να μου λαλεί ολάν; Μπροστά σε κόσμο. Φταίω εγώ που εν ο μεταβολισμός μου γρήορος (χέζω δύο φορές την ημέρα - χάτε, εμοιραστήκαμεν το και τούτο ονλάιν) και δρώνω μόνο με το να μιλώ;! 
  • Μπροστά σε newly-met αγόρια, θα πει τις πιο ντροπιαστικές μου ιστορίες (έτο γιατί εν κουτσιώ άντρα) και θα προσπαθήσει να με ρήψει ενώ την ίδια ώρα θα ανεβάζει τον εαυτό της.
  • Πιάνει μας λεφτά με την ιδέα ότι είμαστε οι πελάτες της σε ότι δουλειά πιάσει.... Προσωπικά εγώ δεν θα το έκανα τούτο στους φίλους μου, να φκάλω τον μισθό μου που τζίνους, ειδικά άμαν πουλώ μαλακίες...
  • Το γεγονός ότι εγώ οργάνωσα το τριήμερο στον Πρωταρά και πως εγώ έπιασα την ευθύνη να τους φιλοξενήσω στο δικό μου του τζίρη μου εξοχικό, με την δικήν μου οικογένεια να πληρώνει τα ρεύματα και το aircondition δεν ήταν αρκετό για να μου στείλει τουλάχιστον ένα "Ευχαριστώ μωρή γαδάρα" έτσι όπως έφυγε κρυφά-κρυφά το πρωί χωρίς ένα αντίο.
  • Έκαμεν σκηνή στην Αγιά Νάπα και εφώναζεν μου σαμπώς και ήμουν πεντάχρονο μες την πλατεία με τους μεθυσμένους εγγλέζους να μας θωρούν και να γελούν επειδή είπα της να κλείσει το τηλέφωνο με τον πρώην της και να έρτει να διασκεδάσουμεν (εκαρτερούσεν την ούλη η παρέα για να παμεν μες το κλαμπ, αλλά δεν εδέχουνταν να την αφήκουμεν πίσω, ήθελεν να μείνουμεν και οι εφτά προσοχή μέχρι να τελιώσει το όλο δράμα της - ε όχι, αρνούμαι!)
  • Έκαμεν μας κούτζια και δεν εδέχτηκεν να έρτει μαζί μας στην παραλία να δούμε την ανατολή και εκλείστειν μες το δωμάτιο (μου!) όπως το μωρό.
  • Και το πιο πρόσφατο ΤΡΑΓΙΚΟ τσίμπημα. Στην ερώτηση της "Λοιπόν, παίζει τίποτα με κανέναν παιδίν;" και στην αναπόκριση μου ότι "Εν βρίσκω κανέναν, έχεις εσεί μερικούς να μου συστήσεις να κάμω γνωριμίες;" η απάντηση της που με έστειλεν μίλια μακριά, έξω από την ατμόσφαιρα μας να γυρίζω σε τροχία γύρω-γύρω-όλοι~ από την γη μας, "Να σου γνωρίσω τζίνους που μου κολλούν εμένα και δεν τους θέλω.."
Ε ΚΑΙ ΧΕΙ ΡΕ ΦΑΜ ΦΑΤΑΛ ΔΗΛΑΔΗ! ΚΑΤΣΕ ΤΗΝ ΜΑΠΠΑ ΧΑΜΕ ΟΛΑΝ! ΕΦΚΑΛΕΝ Η ΜΟΥΓΙΑ ΚΩΛΟΝ ΚΑΙ'ΧΕΣΕΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ! (καμία άλλη παροιμία σχετική έχει να την σύρουμεν και τζίνη;;;) - (φκένουν και σε πιο large τα γράματα;; Για να σας το τονίσω πιο πολλά σιόρ χεχεχε)

14 σχόλια:

  1. Η ιδέα να σταματήσεις να της μιλάς τζαι να ξεκαθαρίσεις στους υπόλοιπους ότι λυπούμαι αλλά εν δικό μου το σπίτι- εν την θέλω να έρτει, επέρασε σου που το μυαλό; Ακούεται πολλά σκουλουκούι η μιτσιά, πολλά άνετα έννα την έβαλλα στην θέση της χωρίς να είμαι ούτε πιο όμορφη, ούτε πιο πλούσια, ούτε πιο σπορτίβ, ούτε τίποτε άλλο. Απλά τζαι μόνο επειδή εν είμαι κατίνα τζαι λαλώ τα πράματα με το όνομα τους άμα έτσι αξίζει του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να μεν της μιλώ και να απομακρυνθώ από κοντά της εν να το ξεκινήσω φέτος (πιο παλιά δεν το έκανα επειδή εφοούμουν ότι ήταν με τα κόλπα της να με διώξει που την παρέα).
      Να σου πω κάτι "αστείο", εγώ Πρωταρά εν την εκάλεσα, μόνη της αυτοκαλέστηκεν (ήρτεν την δεύτερη μέρα και έφιεν το πρωί της τριτης), οι άλλοι εδεχτήκαν την επειδή ήταν η μόνη που είχεν αυτοκίνητο (και απαίτησεν 3 ευρώ που τον καθένα μας - 7 άτομα - για πεζίνα που μας επήρεν Πρωταρά-Αγιά Νάπα...ε οί κλεψιά).

      Διαγραφή
  2. Έλεος. Καλύτερα να τα διούσετε σε ταξιτζή. Τζαι έθελεν 20 ευρώ πεζίνα για Πρωταρά Αγία Νάπα Πρωταρά; Παρέτα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκέφτου ότι εν έσχει κάτι να πει τζιε γιαυτό σε μειώνει. Σκέφτου ότι έσχει τόση πολλή ανάγκη να ασχολούνται ούλλοι μαζί της που τα κάμνει τούτα ούλλα. Απλά αγνόα την.
    Έχω αρφήν στην ηλικία σου και η συμβουλή μου που την πρώτη μέρα που επήε γυμνάσιο ήταν "τούντες αππωμένες αγνόα τες, τζιε αν σε πειράζουν κουπάνια τες". Εν εκουπάνησεν καμμιά, ως τωρά. Διώ σου την ίδια συμβουλή.

    Τέσπα, από την ενήλικη εμπειρία μου οι γενέτζιες που τους αρέσκει να ηγούνται τζιαι να το παίζουν καμπόσες τζιε αρχηγίνες τζιε δέτε με τζιε ασχολειθείτε μαζί μου τζιε ξέρω σσιήλια πράματα αλλά εν ηξέρουν την τύφλα τους,φακκούν μου γιαυτό θα φκάλω λλίη χολή.Συνήθως εν βρίσκουν άντρα να παντρεφτούν διότι οι πλείστοι Κυπραίοι εν τζιε αρέσκει τους η γενέκα να τους κάμνει ότι θέλει μες τον κόσμο. Θέλει τρόπο που εν τον έσχιει.
    Ο τύπος που ερωτεύκουνται εν κάποιος πολλά δυναμικός που τες κάμνει ότι θέλει, περιπέζει τες, κάμνει τους τζιε τζιέρατα τζιε τελικά επειδή εν τόσο κενές τζιε αμπάλατες τζιε ματαιόδοξες ξαπολά τες αλλά ακόμα εν κολλημένες.
    Ο τύπος άντρα που βρίσκουν να αποκατασταθούν στες παραπάνω περιπτώσεις εν το ίδιο με τζιήνες, κατίνα, ιδιότροπος, κουτσομπόλης τζιε νάκκον φτανός (για να τον κάμνει ότι θέλει). Θανατηφόρος συνδυασμός.
    Αν εν τζιαμέ που θέλεις να καταλήξεις οκ.

    Το δρώμα πρέπει να εν ορμονικό εννά περάσει. Το χεσίδι τσίακκαρε το άμπα τζιε είσαι lactose intolerant.
    Είσαι μιτσιά ακόμα να τα σκέφτεσαι τούτα ούλλα τόσο πολλά, πέρνα καλά, μάθε όσα πιο πολλά μπόρεις τζιε πλάσματα σαν τούτην η πορεία τους εν καθορισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Χελμουτ θα σου εκανα like μα δεν έχει. Like λοιπόν.

      Τζιαι καλα ρε Κατ´, πόσο χαντοι εν υπόλοιποι μες την παρέα. Έπρεπε να απαιτησεις και συ 3 ευρω για το ρεύμα, αλλ μόνο που τζεινην. Για να καταλάβει πόσο ηλίθια φαίνεται. Jesus πόσο μου φακκουν έτσι άτομα.

      Διαγραφή
    2. Όντως δαμέ ένα like button χρειάζεται.

      Υπάρχουν και άλλες κορούες σαν τζίνη στο σχολείο μου (λίον πολλές) - μισούμε και απεχθάνομαι τες, δεν τους μιλώ και δεν ασχολούμαι μαζί τους. Το ίδιο θα έκανα και με τούτην απλά έτυχεν να εμπίχτην μες την παρέα που και όσο και να θέλω εν λίο δύσκολο να την αποφεύγω.

      Για το θέμα των λεφτών και την μη-αντίδραση που τους άλλος θα το αναφέρω στο επόμενο ποστ το οποίο και θα μιλά για τις περιπέτειες μου στην Ayia Fucking Napa! Απλά να στο πω σε μια κουβέντα, δεν είχαμεν επιλογή.

      Διαγραφή
  4. Stin epomeni prosvola dostis mesta aytia. Oi sovara. Ksexase gia llio oti eisaste genetzes kai doke pono. Eipes oti kserei polemikes texnes opote men aisthanesai toso asxima. Remember, ktipimata kata seira protereotitas : Routhounia, xeili, arxi...oi perimene...eee...oothikes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοούμαι την λίο γιατί έχει και τρία νταν...
      Αλλά χάτε, στην επόμενη μεγάλη προσβολή νταν ξι νταν εν να δώκω μέσα για καφκά (και εν να φάω τα μούτρα μου).
      Πε καλύτερα της γιαγιάς σου να έρτει να μου κάμει μαθήματα στο Α.ΚΥ.ΤΤΟ :Ρ

      Διαγραφή
  5. H frenemie έχει και τη θετική της πλευρά.

    Σε βάζει στη διαδικασία να γίνεσαι καλύτερη, ίσως.

    Ή να ενδυναμώνεις μέσα σου τα δικά σου θέλω και τα δικά σου όρια.

    Αλλά ,ναι, pleaaase απόφυγέ της. Η βρες τρόπο να της την λες πίσω,
    ευγενικά αλλά στο στόχο. Το γνωστό : slaaaaaaaaaaaaaang!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως παραδέχουμε το πως ο λόγος που είμαι δαμέ που είμαι σήμερα, εν επειδή μου εσυμπεριφέρονταν τόσο απαίσια. Τούτο το ότι δίνει μου ώθηση να βελτιωθώ εν καλό.

      But let's not make a saint out of a sinner.

      Μπορώ να πω πως πέρσι δεν είχα την αυτοπεποίθηση να πατήσω πόδι και να της πω ότι δεν είναι τρόπος τούτος να μου συμπεριφέρεται. Φέτος εν να ξεκινήσω σιγά σιγά να της σύρνω κουβέντες.

      Διαγραφή
  6. Τούτο το είδος των ανθρώπων υπάρχει απλά για να συνειδητοποιούμε πόσες δυστυχισμένες και κενές ψυχές βρίσκονται γύρω μας. Κάθε φορά που σε πικραίνει η συγκεκριμένη frenemie, αντί να στεναχωριέσαι και να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, να σκέφτεσαι πόσο κρίμα είναι εκείνη, που για να νιώθει καλά, βγάζει τόση κακία απέναντι σε άτομα που δεν ασχολούνται καν μαζί της. Κι όπως κι εσύ η ίδια αντιλαμβάνεσαι, ο λόγος που στη λέει συνέχεια, είναι επειδή δεν της δίνεις σημασία!! Το ξέρω, πως όσο κι αν προσπαθείς να μένεις αδιάφορη, κάπου επηρεάζεσαι αρνητικά. Κάπου νιώθεις πως θέλεις να της την πεις, ίσως κιόλας να τη μαυρίσεις στο ξύλο! Αυτό όμως θα σε κάνει να νιώσεις πιο καλά; Ίσως για λίγο. Μετά, θα αντιληφθείς πως δεν άξιζε τον κόπο να αλλιώσεις την εικόνα σου, ειδικά για ένα άτομο τόσο κομπλεξικό! Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να παραμείνεις «αναίσθητη» απέναντί της. Σε κάποια παλαιότερη ανάρτησή σου, σου είχα πει πως αν ήμουν στην ηλικία σου, θα ήθελα πολύ να σε είχα για φίλη μου! Δεν είσαι μια κλωνοποιημένη έφηβη! Έχεις «δικό σου» χαρακτήρα, συναισθηματικό κόσμο τζαι κοσμοθεωρία τζι εν πολλά ωραίο τούτο! Μη χαλιέσαι, είμαι σίγουρη πως μετά την αποφοίτησή σας, εννά τη θυμάσαι τούτη την κοπέλα και θα γελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολλά για τα καλά σου λόγια :)
      Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου όσα προβλήματα και αν μου προκαλεί αυτό.

      Συμφωνώ με την συμβουλή σου να το παίζω αναίσθητη αν και πολλές φορές πληγώνουν με τα λόγια της. Απλά φέτος εν να προσπαθήσω να της το λαλώ κατάμουτρα άμαν δεν συμφωνώ ή άμαν έχει ξεφύγει από τα όρια της. Και όπου θέλει ας μας βγάλει...

      Διαγραφή
  7. αρρρ. γιατί της μιλάς; ομγκ. εν αντέχω έτσι άτομα. σιγά μεν την εκαλούσα τζιαι στο εξωχικό μου!! εν έθελες να παιχτείς κάθε φορά που εμίλαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο καιρό απλά επροσπερνούσα τα σχόλια της αλλά τελευταία άρκεψα να τα ακούω και εβάλαν με σε σκέψεις γιατί τζίνη δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου μιλά με έτσι τρόπο.
      Φέτος εν να την βάλω στη θέση της!

      Διαγραφή