Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Stress

Κάπου διάβασα μία έρευνα όπου έλεγε πως η δική μου γενιά είναι η πιο αγχωμένη γενιά από όλες τις εποχές.
Κι όντως, το στρες έχει καταπιέσει την καθημερινότητα μου... Νιώθω ότι εν που τζίνο που εν να πάω μια μέρα...




Μετά έρχονται και λαλούν σου "σαν τα νεανικά χρόνια δεν έχει!" στη φάση όμως που βρίσκομαι θέλω να ξεφύγω που τούτη την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Δεν ξέρω πια τι να χαρώ τωρά στην εφηβεία μου;
Οι μέρες μου εν έχουν αξία.


Σχολείο, στρες για την ύλη, να βουρούμεν όπως τους πελλούς να την καλύψουμεν, διαγωνίσματα, homework, αγχωτικές απαιτήσεις.


Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον! Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ξέρω πως ότι και να πάω να σπουδάσω δεν θα βρω δουλειά ή θα βρω με αρκετά χαμηλό μισθό. Ακόμη πιο χάλια είναι το γεγονός πως οι γονείς μου θα δυσκολευθούν πολύ να με σπουδάσουν. Ήταν το όνειρο μου να πάω στο King's το οποίο βρίσκεται μες το κέντρο του Λονδίνου, αλλά τώρα το σκέφτομαι πάρα πολύ αν θα πρέπει να δηλώσω εκεί τελικά.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στο θέμα του να μπεις στο πανεπιστήμιο. Τα στάνταρτς ανεβαίνουν κάθε μέρα και τα A* έγιναν άπιαστα. Οι εγγλέζοι αποφασίσαν μου να μειώσουν τον αριθμόν Ευρωπαίων μαθητών και να πιάνουν που άλλες ηπείρους επειδή τζίνοι πληρώνουν τα διπλάσια που εμάς. Πως να συναγωνιστώ τωρά με το Κινεζούι;

Η κατάρα όμως που έπεσεν πάνω στην δική μου χρονιά είναι πως έχουν σταματήσει τα resits το Γενάρη! Δίνεις το AS-level σου τον Μάη και πε ότι δεν τα πήγες τόσο καλά, τι μπορούσες να κάνεις τόσα χρόνια ήταν να δηλώσεις για resit και εφτά μήνες μετά, μες το Γενάρη, έδινες την εξέταση. Φέτος όμως όλα άλλαξαν για εμάς... Θέλεις resits; Μόνο τον Μάη θα δικαιούσαι. Δηλαδή, του χρόνου θα έχω Μάη AS και Ιούνη A-levels; Σατσίν!
Now we only have one chance. Ξίαστα resits.

Πιστεύεις πως μου εμείναν 15 σχολικές μέρες; Απρίλη εν οι εξετάσεις του σχολείου.
Το μόνο που μου δίνει χαρά είναι πως τον Μάη τελειώνω και θα έχω παραπάνω που τρεις μήνες διακοπές.

15 μέρες.... Πότε εν να προλάβουμεν να τελειώσουμεν την ύλη;
50 σελίδες (3 κεφάλαια) Ιστορία
1 κεφάλαιο Γερμανικά
1 κεφάλαιο Μαθηματικά
1,5 κεφάλαιο Πολιτικά

Εν θα μας μείνει χρόνος για ρεβίσιον.... Ούφου, τι μας τα εμπείξαν και τζίνοι οι εγγλέζοι τόσο νωρίς; Μες το Πάσχα έχω εξέταση για να φανταστείς. Πέρσυ ήταν λίον πιο αργά, φέτος ήρταν μία εβδομάδα μπροστά....

Πρέπει να συγκεντρωθώ και να κάτσω να σοβαρευτώ και να ξεκινήσω να θκιαβάσω. Τελευταία άφηκα τα ούλα και ξέρω το ότι εν μαλακία. Όμως δεν αντέχω να κάτσω να διαβάσω, νιώθω τόσο κουρασμένη..... Δώστε μου έναν πάτσο δυνατό να μου φύει η μασέλα! Πρέπει να διαβάσω, πρέπει να διαβάσω, πρέπει να διαβάσω!!!

Δεν υπάρχει χώρος για αποτυχία.

5 σχόλια:

  1. Wow, αγχώθηκα μόνο τζιαι που τα εθκιάβασα τούτα ούλα.
    Step by step καλή μου. Με καλή οργάνωση θα τα καταφέρεις.
    Ναι, όντως η δική σας γενιά εν ακόμα πιο χάλια που τις προηγούμενες, αλλά άμαν οι προηγούμενες γενιές εκαταφέραν να επιβιώσουν με τα αρχαία ως ΚΥΡΙΟ μάθηκα, δασίες, περισπωμένες κλπ κλπ, τότε έννα ανταπεξέλθετε τζιαι εσείς. Όλα είναι θέμα καλής οργάνωσης και συστηματικού διαβάσματος. Take it step by step. Μην πνίγεσαι σε ένα ποτήρι νερό, εν αξίζει. After all, life is way too short to worry about failure (especially failure in school). ;-) xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω πατσος μεγατονων!!!ηρτεν σου οξα ακομα???ως το τελος των εξετασεων θα διας αναφορα!!!ΑΤΕ ΝΑ ΔΩ!!!υπομονη-ψυχραιμια τζιαι δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ούλλα θέμα time management πιστέυω και σωστής οργάνωσης όπως είπε η Loucrezia. Μην αγχώνεσαι, το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος και στο λέει άτομο που όταν κοντεύουν οι παραδώσεις το πιάνει πανικός ακόμα και με αυτές που δεν μετρά ο βαθμός. Βγες έξω, πάρε μια ανάσα, κάνε ένα περίπατο. Αυτό με την κρίση είναι πλέον μια πραγματικότητα όμως δες τα δικά σου θέλω και ζύγισε καλά το πως θα μπορέσεις να τα υλοποιήσεις. Με 9χιλιάδες πλέον το χρόνο τα δίδακτρα (νομίζω υπάρχει ομως ακόμα υποστήριξη απο το student loan comp) δεν υπάρχουν περιθώρια να κάνεις κάτι ή να είσαι κάπου που δεν σου αρέσει, άποψη μου φυσικά!

    Πι.ες. με το πρώτο gif θέλω να γελώ τζαι να κλαίω ταυτόχρονα.
    Πι.ες.2. Πολύ όμορφο το μπλογκ σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lucrezia: Εξεκίνησα και έκαμα ένα πρόγραμμα όμορφο και ωραία, αλλά ξέρεις τον πειρασμό που δεν σε αφήνει να το ακολουθήσεις! Το παλεύω όμως.

    Κολόνα: YES MA'AM! Πάω τωρά!!

    Θάλλασσα: Άου! Εν βαρύ το σσιέρι σου! Έφυεν η μασέλα μου :P

    Αντιμόκο: Ευχαριστώ πολύ (^v^) Ο παπάς μου έδωκεν μου μία συμβουλή, είπεν μου να πάω να σπουδάσω ότι θέλω γιατί anw εν ούλα κορεσμένα. Είπεν μου πως ως τον καιρό που εν να έρτω πίσω εν να έχει περάσει η κρίση γι'αυτό καλύτερα να έχω απολυτήριο στα χέρια μου που κάτι που αγαπώ. Τέλος είπεν μου πως οι νέοι της γενιάς μου έχουν τόσες ευκερίες να δουλεψουν στο εξωτερικό, γι'αυτό με συμβούλεψε πριν να έρθω πίσω να δουλέψω λίο ποτζί ποδά, να αποκτήσω εμπειρίες και να μάθω πράματα έτσι ώστα να τα φέρω πίσω στον τόπο μου πέρκι καλυτερέψω τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή